Bravčová panenka s omáčkou z červeného korenia

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 ks bravčovej panenky
plátky oravskej slaniny
mleté čierne korenie
soľ
maslo

Omáčka:
1 PL červeného korenia
1 téglik smotany na varenie
2-3 PL bieleho vína (nemusí byť)


Príprava

1. Bravčovú panenku umyjeme, odblaníme, osolíme, okoreníme z každej strany.

2. Na panvici roztopíme trochu masla a mäso z každej strany opečieme, kým dostane peknú, opečenú kôru z každej strany. Mäso vyberieme a výpek odložíme bokom, použijeme ho pri omáčke.

3. Panenku obalíme plátkami oravskej slaniny a položíme do menšieho pekáča potretého maslom. Na mäso ešte poukladáme kúsky masla, zakryjeme pokrývkou, alebo alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Potom mäso odkryjeme a pečieme ďalších 10 minút, aby sa slanina upiekla do chrumkava. Mäso vyberieme z rúry a necháme odpočívať cca 10 minút, krájame ho až potom, aby z neho nevytiekla šťava a mäso nebolo suché.

4. Na odloženom výpeku upražíme rozdrvené červené korenie - cca 1 minúta. Výpek môžeme doplniť aj šťavou, ktoré sme získali pri pečení mäsa v rúre. Prilejeme smotanu a víno a za stáleho miešania omáčku varením trochu zahustíme. Podľa chuti môžeme ešte osoliť.

Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Špagety zapečené s lečom
Bezvaječné vanilkové rožky
Hovädzí perkelt
Chrenová nátierka
Čokoládová torta bez vajec
Jahodovo-pomarančový džem
Rýchly kapustový šalát
Kakaovo-tvarohová bábovka
Čokoládová torta bez vajec
Pikantný naložený hermelín
PRIHLÁSENIE