6 banánov
250 g odkvapkaného ananásu z kompótu
3 plátky želatíny
šťava z 1 citróna
1/8 l šľahačky
Príprava
1. Formičky vymastíme. Z 2 banánov a ananásu pripravíme kašu (rozmixujeme), zmiešame s citrónovou šťavou. Želatínu namočíme do studenej vody.
2. Štyri banány nakrájame na kolieska, ktorými vyložíme dno a okraje formy.
3. Vytlačenú želatínu pri miernej teplote v troche vody rozpustíme, vmiešame do ovocnej kaše. Opatrne pridáme dotuha vyšľahanú šľahačku. Naplníme do formičiek, na porvchu zarovnáme. Prikryté necháme v chladničke stuhnúť (4 hodiny chladiť).
4. Formu namočíme na chvíľku do vriacej vody, krém vyklopíme a pred podávaním uložíme do chladničky.