150 g špaldovej múky
150 g hladkej pšeničnej múky
3 PL roztopeného masla
125 g vlažnej vody
1 ČL soli
50 g roztopeného masla na potieranie
1. Z prísad vypracujeme nelepivé cesto. Rozdelíme na 8 častí, z každého diela urobíme guľky a necháme odležať 5 minút.
2. Guľky po jednom rozvaľkáme na 2-3 mm tenké placky. Každú potrieme maslom, preložíme na polovicu, zase potrieme a opäť preložíme na polovicu. Dostaneme tak malé trojuholníky, ktoré na tenko rozvaľkáme. Nevadí, keď vytečie trochu masla, aspoň sa nám cesto nebude pri vaľkaní lepiť.
3. Panvicu zohrejeme a na suchej panvici placky chleba upečieme do zlatohneda z obidvoch strán.
Upečené chlebíky potrieme maslom, poukladáme na seba a zakryjeme čistou utierkou a do podávania ich udržiavame teplé.
Takto upečené indické chlebíky sú z vonka chrumkavé a dnuka vláčne mäkké.